Jump to content

Clean eating, good living?

2015. 08. 01. 12:30

Az egészségtudatos étkezés egyik friss változata a nálunk kevésbé ismert Clean Eating. A hangzatos elnevezésű életmódirányzat, azonban nem sok újítást ad a jellegiekhez képest, inkább a már meglévő táplálkozási és egészségorientált trendeket ötvözi.

A Clean Eating (továbbiakban CE) tengeren túli találmány, és ahogy ez lenni szokott hamar divattá vált szerte a világon. Az étkezés e formája a teljes kiőrlésű készítményeket, a nyers zöldség és gyümölcs nagy mennyiségű bevitelét illetve a vörös hús fogyasztás minimalizálását hangsúlyozza. Az utóbbi táplálkozási szokások mellett, lényegisége a feldolgozott ételek, és adalékanyagokat tartalmazó kaják, természetes, bio eredetű ennivalók helyettesítésével írható le. Fontos része a napi 2-3 liter vízfogyasztás is.

A CE során a „nyers” diéta mellett az edzés és kitüntetett szerepet kap, mert a CE életmód szerint csak így lehet elérni a „tiszta” állapotot. A napi sport lehet bármi; futás, úszás, erősítés, a lényeg ez esetben az intenzív, állandó mozgás.

Röviden tömören tehát a CE lényege a tudatos táplálkozás, az edzés, ezáltal az egészségmegőrzés és a fit életmód kialakítása.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: nevermindthebuspass.com
)