Jump to content

Ha unod a cukrot, vizet, citromot…

2015. 08. 12. 12:30

A házi frissítők repertoárja a tea, limonádé szörp és víz négyesénél mondhatni ki is merül. A szürke íz világ azonban a múlté, hála egy-két extra limonádéreceptnek.

A kellemesen savanykás ital tökéletes szomjoltó a hőségben, viszont hamar rá lehet unni a cukor, víz, citrom kompozíciókra. Az ízlelőbimbók befásulását elkerülvén, íme néhány trükk, amivel feldobhatja a finom italt.

A kísérletezés ez esetben sem lehet rossz tanácsadó, ugyanis érdemes a közkedvelt bodzaszörppel édesíteni cukor helyett a limonádét, majd jöhet a mentaszörp vagy a citromfűszörp. Ha nincs szörpünk, akkor néhány ág vagy levél friss citromfű és menta is megteszi, ezeket kissé törjük össze, amikor az italba tesszük, és hagyjuk picit állni, hogy az aromák kioldódjanak. Bátrabbak bazsalikommal is megpróbálhatják, meglepően finom és üde!

Különféle gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk a limonádénkat, alkalomtól és helyzettől függően egészben, darabolva vagy pürésítve adhatjuk az italhoz. Az íz élményt apróra vágott gyümölcsökkel fokozhatjuk.

Ha viszont a gyümölcsös, vagy szörpös változat túl hétköznapi lenne, akkor próbálja ki a fűszeres limonádét. Elsőre talán érdemes külön-külön kipróbálni a fűszereket, később kedvünk szerint kombinálhatjuk is őket. Nagyon jól illik a citromhoz a fahéj, a szegfűszeg, a vanília, hűsítő és nagyon kellemes az ánizs is. Érdemes megpróbálni egy kis frissen őrölt vagy inkább durvára tört feketeborsot is tenni a szirupba, kellemesen csípős lesz tőle a limonádé.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: sheknows.com
Forrás: biokalauz.hu/mindmegette.hu)