A corn dog, vagyis bundás virsli igazi gurman finomság. A virsli és a ropogósra átsült könnyed tészta tökéletes párosítást alkot. Ebédre, és vacsorára is nyugodtan elkészíthetjük, mert bőséges. Ezzel az egyszerű és nagyszerű recepttel a tarsolyban mindenkit térdre kényszeríthet virsli készítés területén. Figyelem, ha az ember egyszer rákap, attól kezdve csak ezen élne!
Hozzávalók / 4 adag:
- 200 g kukoricadara
- 100 g finomliszt
- 1 db tojás
- 1 teáskanál cukor
- 0.5 teáskanál sütőpor
- 2.5 dl tej
- só ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 1 kg virsli
Elkésztése:
A hozzávalókat keverjük össze és egészen addig keverjük míg sűrű, palacsintatésztához hasonló állagút nem kapunk. Ezután ízlés szerint fűszerezzük meg, majd a virsliket tűzzük egy hurkapálcára, a masszát pedig töltsük magas pohárba. Utóbbi két lépéssel sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat.
A felszúrt virsliket forgassuk meg lisztben – így a tészta könnyebben rátapad – és mártsuk bele a masszával töltött pohárba. A tészta sűrűségétől függő vastagságú bunda ragad majd a virslire.
Tegyük forró olajba, és süssük meg szép pirosra, vagy tegyük az előmelegített sütőbe és süssük kb. 10-15 percig.
Ízlés szerint mustárral, majonézzel, ketchuppal tálaljuk.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: mindmegette.hu Forrás: biokalauz.hu/nosalty.hu)