A kalóriaszegény, de biológiai értékbe gazdag káposzta fogyasztása a jóllakottság érzetét kelti hosszabb ideig, ezért fogyókúrázóknak ideális táplálék. A savanyított káposztalé nagyszerű erősítő ital, növeli az étvágyat és javítja az emésztést. Viszont nem ajánlott olyanok számára, akik gyomorbetegségtől vagy vesebajban szenvednek.
A káposztának igen magas C-vitamin tartalma van. 100 grammban 40 mg van. Rosttartalma miatt nehezebben emészthető, de a bélműködést, mint minden rostgazdag anyag, hatásosan elősegíti.
100 gramm káposzta energiatartalma 32 kcl ezért fogyókúrás étrendben kiváló. Jelentő mértékben tartalmaz káliumot, kisebb mértékben foszfort, kalciumot, vasat, nikotinsavat, b1- és b2- vitamint.
Fogyassza bátran!
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: upload.wikimedia.org)