Jump to content

Nyírfanedv: a természet kincse, szervezetünk őre

2015. 09. 01. 16:00

A nyírfanedv messze földön híres gyógyhatásáról, és a benne található ezernyi ásvány anyagról, vitaminról, aminosavról, proteinről, növényi vegyületről, melyek egytől egyig alapvető szükségletei a szervezetnek.

 

Az értékes ital a nyírfa megcsapolása során jön létre, melyre évente csupán egyszer adódik lehetőség, három héten át.

A nyírfanedv nagyon egészséges, valódi csodaital. Elsődleges forrása a szervezet alapvető vitamin, ásványi anyag, nyomelem forrásának, ami a normális mindennapi működéshez elengedhetetlen. Ezen kívül orvosilag elismert gyógyhatásokkal rendelkezik.

Fogyasztása elsődlegesen azért javallott, mert visszaadja a szervezet vitalitását, és feltölti azt szükséges anyagokkal. Másodlagosan azért érdemes beiktatni az étrendbe, mert serkenti az emésztőszervrendszert és gyorsabb vizeletkiálasztásra ösztönzi a szervezetet, melyeknek köszönhetően gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással rendelkezik. Mivel gyorsan felszívódik a gyomorban –így nem terheli – méregtelenítő tulajdonsággal bír, illetve lúgosítja a szervezetet, ami az elsavasodás elleni küzdelem során nagy segítség. Bizonyos mértékben antioxidáns hatással is rendelkezik.

Jótékony hatása nem csak a szervezetben, hanem a bőrfelszínen is megmutatkozik. Haj és bőrápolásra is használatos, ugyanis táplálja, és sejtszinten hidratálja a bőrt, pH értékét egyensúlyba állítja. Hajhullás, fejbőrzsírosodás, erős korpaképződés ellen kiváló természetes gyógymód, de felületi hámsérülések, sebek, fekélyek, bőrproblémák (pattanások, psoriasis, ekcéma) kezelésére is alkalmas. Hidratálja, nyugtatja a bőrt.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: bionyirfanedv.hu Forrás: biokalauz.hu/ antalvali.com)