Jump to content

Gourmet eledel: Sült búzaszelet

2015. 09. 07. 12:30

A nem mindennapi fogás a garantáltan feldobja még a komor hétfőt is. Ebédre, vacsorára is kiváló választás, sőt fogyókúrás étrendbe is illeszthető.

Hozzávalók:

  • főtt búza
  • őrölt koriander
  • búzadara
  • esetleg sült hús fűszerkeverék
  • Elkészítés:

A még meleg főtt búzát húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a fűszereket és annyi búzadarát, hogy egy közepes állagú massza legyen. Kiolajozott őzgerinc formába nyomkodjuk, majd sütőben kb. 1 órán át sütjük. Ha a teteje kezdene pirulni, alufóliával letakarjuk. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni, és lehetőleg másnap vesszük ki belőle, így könnyebben szeletelhető. A szeleteket roston megsütjük. Tetszés szerinti rizs körettel, vadas mártással tálaljuk.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: credoweb.bg Forrás: biokalauz.hu/biomix.hu)