Jump to content

Könnyed sütőtökkrémleves

2015. 10. 29. 12:30

Kár lenne kihagyni az ősz kedvenc levesét, a sütőtök krémlevest, ami nem csak finom de nagyon egészséges is!

A sütőtök magas vitamin és ásványi anyag tartalommal rendelkezik, található benne C-, és E-vitamin, valamint kálium, foszfor, vas és réz. Mindezek mellett jelentős a karotinoid, és rost tartalma is. Úgyhogy minél többet eszel belőle, annál jobbat teszel vele szervezetednek.

Hozzávalók (3 adaghoz):

  • 50 dkg sütőtök
  • 1 nagy db alma
  • 0.5 kk őrölt fahéj
  • 10 db édesítőszer (vagy 3 ek cukor)
  • 1 csipet só
  • 1 l víz
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 1 ek tejföl
  • 1 ek víz
  • 2 marék mazsola
  • 1 fél citromból nyert citromlé
Elkészítés:

A tököt és az almát is megmossuk, meghámozzuk, magokat, magházat eltávolítjuk, és kisebb kockákra vágjuk.

Kisebb lábasban a vízzel felöltve főzni kezdjük. Hozzáadjuk az édesítőt, a sót és a fahéjat is.

Ha már puhul (nem kell szétfőzni), szépen botmixerrel pürésítjük.

Egy külön tálkában a pudingport a tejföllel (ekkor kell hozzá 1 evőkanál víz is hígításnak) csomómentesre kikeverünk, a levesből 1-2 evőkanálnyit hozzászedve tovább hígítjuk, majd lassan kevergetve a leveshez adjuk. Egy-két perc főzés kell még neki, és kész.

A legvégén ízesítjük a citromlével.

Tálaláskor a tányérokon szórjuk a tetejére a mazsolát.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: sheknows.com Forrás: biokalauz.hu/ nosalty.hu)