A sütőtök magas vitamin és ásványi anyag tartalommal rendelkezik, található benne C-, és E-vitamin, valamint kálium, foszfor, vas és réz. Mindezek mellett jelentős a karotinoid, és rost tartalma is. Úgyhogy minél többet eszel belőle, annál jobbat teszel vele szervezetednek.
Hozzávalók (3 adaghoz):
- 50 dkg sütőtök
- 1 nagy db alma
- 0.5 kk őrölt fahéj
- 10 db édesítőszer (vagy 3 ek cukor)
- 1 csipet só
- 1 l víz
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 1 ek tejföl
- 1 ek víz
- 2 marék mazsola
- 1 fél citromból nyert citromlé
A tököt és az almát is megmossuk, meghámozzuk, magokat, magházat eltávolítjuk, és kisebb kockákra vágjuk.
Kisebb lábasban a vízzel felöltve főzni kezdjük. Hozzáadjuk az édesítőt, a sót és a fahéjat is.
Ha már puhul (nem kell szétfőzni), szépen botmixerrel pürésítjük.
Egy külön tálkában a pudingport a tejföllel (ekkor kell hozzá 1 evőkanál víz is hígításnak) csomómentesre kikeverünk, a levesből 1-2 evőkanálnyit hozzászedve tovább hígítjuk, majd lassan kevergetve a leveshez adjuk. Egy-két perc főzés kell még neki, és kész.
A legvégén ízesítjük a citromlével.
Tálaláskor a tányérokon szórjuk a tetejére a mazsolát.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: sheknows.com Forrás: biokalauz.hu/ nosalty.hu)