Az ősz színpompás termése tele van A-, E-, K-, B- és C-vitaminnal, de nagy mennyiségben található benne nátrium, kálium, vas, magnézium, cink, flavonoidok, omega-zsírsavak és fehérjék is.
A csipkebogyó sokféle tápértékének köszönhetően a szervezet számos pontján képes kifejteni jótékony hatását. Nem csak serkenti az immunrendszer működését, hanem a szív és érrendszer működését és támogatja.
Vashiány ellen természetes megoldást nyújt, és segít csökkenteni a rossz koleszterinszintet, és a magas vérnyomást. A húgyúti fertőzések elkerülése érdekében is ajánlott a csipkebogyótea fogyasztása.
A fogyásban és a látás megőrzésében is nagy szerepet játszik. Az omega zsírsavak serkentik az anyagcserét, és kedélyjavítóként is ismertek. A csipkebogyó tea fogyasztásával mindezek mellett sok mindent tehetsz a szemek egészségéért, mert gazdag béta-karotinban így rendszeres bevitelével megelőzhető a makula-degeneráció.
+1: Segíti a kollagén termelődést, és csökkenti a táncok kialakulását, hála a magas A-és E-vitamint tartalmának.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kp: iai.tv)