Jump to content

Csipkebogyó, a szervezet természetes védőpajzsa

2015. 11. 01. 12:30

A csipkebogyó magas vitamin tartalmának, és antioxidáns hatásának köszönhetően egészségünk őre. Nem csak a mindennapokhoz ad lendületet, hanem segít a stressz legyőzésében is.

Az ősz színpompás termése tele van A-, E-, K-, B- és C-vitaminnal, de nagy mennyiségben található benne nátrium, kálium, vas, magnézium, cink, flavonoidok, omega-zsírsavak és fehérjék is.

A csipkebogyó sokféle tápértékének köszönhetően a szervezet számos pontján képes kifejteni jótékony hatását. Nem csak serkenti az immunrendszer működését, hanem a szív és érrendszer működését és támogatja.

Vashiány ellen természetes megoldást nyújt, és segít csökkenteni a rossz koleszterinszintet, és a magas vérnyomást. A húgyúti fertőzések elkerülése érdekében is ajánlott a csipkebogyótea fogyasztása.

A fogyásban és a látás megőrzésében is nagy szerepet játszik. Az omega zsírsavak serkentik az anyagcserét, és kedélyjavítóként is ismertek. A csipkebogyó tea fogyasztásával mindezek mellett sok mindent tehetsz a szemek egészségéért, mert gazdag béta-karotinban így rendszeres bevitelével megelőzhető a makula-degeneráció.

+1: Segíti a kollagén termelődést, és csökkenti a táncok kialakulását, hála a magas A-és E-vitamint tartalmának.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kp: iai.tv)