Jump to content

Mennyei harmat: a kókuszvízről általánosságban

2015. 11. 20. 16:00

A kókuszvíz gazdag vitaminokban és tápanyagokban, hozzájárul a szervezet egészségének megőrzéséhez. Sokan nem tudják, de rendszeres fogyasztásával két tucat betegség megelőzhető, illetve a sportteljesítmény is fokozható.

A kókuszvíz több egy egyszerű sportitalnál vagy tápláló folyadéknál, szinte az egész testnek visszaadja vitalitását, energiáját.

A kókuszvíz élettani hatásával kapcsolatos kutatási eredmények szerint kifejezetten jó hatással van a koleszterinre, a szív-és érrendszerre, az emésztőrendszerre, a stressz szabályzásra, és az izomgörcsök kialakulásának féken tartására. Emellett ajánlott sportolók és a fogyni vágyók számára is, valamint méregtelenítő kúra összetevőjeként.

A kókuszvíz gazdag káliumban, glükózban, B- és C-vitaminban. Utóbbi védi a szervezetet a betegségekkel szemben, előbbi pedig segít a sérült szövetek felépülésében, előbbi pedig és az idegrendszer optimális működésében. A kálium fontos szerepet játszik a vérnyomáscsökkentésben, míg a glükóz energiát szolgáltat a szervezet számára.

A szervek támogatása és a szervezet regenerálása mellett a bőrre, és a hajra is jótékony hatást gyakorol, ami antioxidáns hatásának köszönhető.

Részletesen a kókuszvízről a holnapi cikkben olvashatsz.



További extra érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát is!
(Kép: wired.co.uk)