Jump to content

Elalvási nehézségek ellen íme, a csodaital

2015. 12. 04. 16:00

Napjainkban egyre többen szenvednek elalvási nehézségekben, álmatlanságban és az éjszakai felébredési is gyakori. A megoldás azonban nem az altatók közt keresendő, hanem a konyhában. Próbáld ki, és ne nyúlj azonnal a gyógyszer után!

Az alvási nehézségek mögött gyakorta stressz áll, és az agy abszolút túlterheltsége. Az alvásminőséget befolyásoló tényezők közül a szoba hőmérséklete, és a fény mennyisége a meghatározó, ugyanis a legkisebb fehér fényű lámpa is befolyásolja a szervezet melatonin termelését, a túl meleg miatt pedig a szervezet nem tud az alváshoz szükséges 1-2 °C fokot lehűlni.

A nehézkes alváshoz a fent említett leggyakoribb tényezőkön túl a mozgásszegény életmód, a nem megfelelő táplálkozási szokások (lefekvés előtt zsíros, nehezen emészthető étel bevitele), betegségek, és a lelki problémák is felmerülnek, mint alvás gátló tényezők.

Rosszul aludni az egyik legnagyobb átok, és sokan azonnali megoldásként az altatók után nyúlnak. Ez a lehető legrosszabb megoldás. Nem csak azért, mert könnyen rákaphat az ember, hanem azért is, mert nappal tompaságot okoz, és a főbb szervekre is negatív hatással van.

Mielőtt végelkeseredésben altatóhoz nyúlnál, először a természetes altatók közül válassz, és mozogj. A legnagyobb lelki megpróbáltatások közepette is jólesik a sport, mert ellazít és lefáraszt. Ha nem fér bele idődbe, akkor próbáld ki az almából, uborkából, citromból, spárgából, zellerből és gyömbérből készülő italt, mely természetes nyugtató, és altató hatású.

A hozzávalók:

  • egy alma, egy uborka, egy citrom, két szelet gyömbér, négy spárga, két darab zellerlevél

Elkészítése:

Az összes hozzávalót tedd turmixba (a citromnak csak a levét csepegtesd bele, a gyömbért pedig hámozd meg), és alaposan turmixold őket össze. A levet lefekvés előtt kortyold el pár órával.



További extra érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát is!
(Kép: dubaibites.com)