Jump to content

Narancsos tojáslikőr, az ünnepi frissítő

2015. 12. 17. 16:00

A házi készítésű alkoholos italok megállják helyüket a boltban vásárolt társaik mellett. A leggyakoribb saját készítésű italok a krémlikőrök, melyek egy újraértelmezett változata a narancsos tojáslikőr.

A krémes ízvilág remekül illik az ünnepi ételek bármelyikéhez, sőt kiváló desszertitalként is. A szokásos házi Baileys és pálinka mellé a narancsos tojáslikőr is elfér, aminek elkészítése nagyon egyszerű!

Amire szükséged lesz hozzá:

  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl édes tejszín
  • 2 evőkanál narancslikőr vagy narancslé
  • 1,5 dl rum vagy vodka

Elkészítése:

A tojássárgáját és porcukrot habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és vízgőz felett sűrűre főzzük. Közben folyamatosan kevergessük.

A kapott masszát hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a narancslikőrt vagy narancslevet és az alapul választott szeszes italt. Töltsük üvegbe, majd alaposan keverjük össze. Kész is!

Tipp: alapnak ideálisabb a vodka, „íztelen” mivolta miatt. Ha mégis a rumra esne a választás, akkor utóízként érezhetővé válik majd.



További extra érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát is!
(Kép: leashrlylife.com)