A krémes ízvilág remekül illik az ünnepi ételek bármelyikéhez, sőt kiváló desszertitalként is. A szokásos házi Baileys és pálinka mellé a narancsos tojáslikőr is elfér, aminek elkészítése nagyon egyszerű!
Amire szükséged lesz hozzá:
- 4 tojássárgája
- 10 dkg porcukor
- 2 dl édes tejszín
- 2 evőkanál narancslikőr vagy narancslé
- 1,5 dl rum vagy vodka
Elkészítése:
A tojássárgáját és porcukrot habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és vízgőz felett sűrűre főzzük. Közben folyamatosan kevergessük.
A kapott masszát hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a narancslikőrt vagy narancslevet és az alapul választott szeszes italt. Töltsük üvegbe, majd alaposan keverjük össze. Kész is!
Tipp: alapnak ideálisabb a vodka, „íztelen” mivolta miatt. Ha mégis a rumra esne a választás, akkor utóízként érezhetővé válik majd.
További extra érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát is!
(Kép: leashrlylife.com)