A levendula áldásos hatásáról az előző cikkben olvashattál, most pedig néhány receptet mutatunk, melyeket a sokoldalú növény hozzáadásával készíthetsz.
Az első ilyen a mindennapi ételeink egyike a vaj. Egy kicsi pikantériát és egészségességet csempészhetsz bele, ha levendula felhasználásával készíted. A levendulás vajhoz szükséged lesz:
- 250 g vaj
- tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 teáskanál levendulavirág
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál snidling
- só
- bors
Elkészítése: A puha vajat összekeverjük az apróra vágott összetevőkkel. Már fogyaszthatjuk is.
A téli szezon egyik kedvence a méz, ami már magában is nagyon egészséges. Hatásfokát maximalizálhatod némi levendula hozzáadásával. Levendulás méz házilag, hozzávalók:
- 1 üveg méz
- 8 levendula ág
Elkészítése: Melegítsük fel együtt az üveg mézet és a levendulavirágot, majd hagyjuk kihűlni. Kész is.
További extra érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát is!
(Kép: terrebleu.ca Forrás: biokalauz.hu/ tihanyilevendulapalanta.hu)