Az ecetes lében tálalt saláta elkésztése könnyű, ám nagyon sok minden múlik az arányokon. A „pont jó” állapot eléréséig sok kotyvasztás kell, vagy egy jó recept! Olyan mint ez:
Hozzávalók / 4 adag
- 1 közepes fej fejessaláta
- 7.5 dl víz
- 5 ek ecet (10%-os )
- 4 ek cukor
- 1 tk só
Elkészítés:
A salátát leveleire szedve 10 percre vízbe áztatjuk. Kb. 3/4 l vízben elkeverjük az ízesítőket. A salátát még folyóvízben is megmossuk, lecsepegtetjük, és nagy darabokra tépkedve a salátalébe rakjuk. 1/2 órát állni hagyjuk.
Kész is! Jó étvágyat!
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: images.bwbx.io Recept: nosalty.hu )