Jump to content

Sörörömök a konyhában- a fintess pulyka sörrel

2016. 04. 19. 12:35

Sörrel főzni nem csak azért jó móka, mert különleges zamatot ad az ételnek, hanem azért is mert egészséges. Bizony ám!

A sör – optimális fogyasztás mellett – pozitívan befolyásolja a szervezet működését, sőt segít megóvni az egészséged is. A sörimádók nagy örömére az alábbi receptet ajánlom, ami nem hizlal, ellenben laktat, diétás étrendben is megállja a helyét, és finom is!

Fitness pulyka négy személyre, és a hozzávalók:

  • 40 dkg pulykamell
  • 32 dkg sonka (nyers füstölt, 16 szelet)
  • 1 dl barna sör
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek mustár
  • 1 citromból nyert citromlé
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • snidling ízlés szerint
  • majoranna ízlés szerint

Elkészítése:

A pulykahúst vágd fel 16 darab, ujjnyi vastagságú hasábra.

Kend meg mustárral, borssal, és szórd meg majoránnával megszórjuk. Egyenként csvard bele az előkészített sonkaszeletekbe.

Fektesd kiolajozott tepsibe, és öntsd le húsokat a finom nedűvel, a sörrel.

Először lefedve, majd fedő nélkül összesen egy órát süsd.

A mártáshoz a maradék mustárt keverd el a tejfölben, majd sóval, borssal, citromlével, és apróra vágott snidlinggel ízesíts. A mustármártást és a friss káposztasalátát külön kínáld hozzá.

Kész is vagy, már csak a kóstolás marad hátra!

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: psychprofessionals.com.au Recept: nosalty.hu