Jump to content

Hétvégi kényezteteés: karamellbe mártott alma mogyoróba göngyölve

2016. 04. 29. 16:30

Házi buli, baráti beszélgetős napok? Ezzel mindenkit lefőzöl! 

Házilag készült karamellbe mártogatott alma? Csak hangzásra tűnik nehéznek, pedig nagyon egyszerű elkészíteni. Az alábbiakban videós segítséget is kap az elkészítéshez.

A karamellbe mártott alma, mandulába vagy mogyoróba göngyölve tökéletes vasárnapi kényeztetés.
Amire szükség lesz

  • 8-10 kis és közepes alma
  • 8-10 pálcika vagy popcandy botok
  • 1 bögre vaj
  • 2 bögre barnacukor
  • 1 bögre kukorica szirup
  • tej
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • apróra vágott mogyoró vagy mandula (esetleg M&M-s)
  • sütőpapír

Elkészítése:
A maghámozott almába helyezzünk egy pálcikát. Mártsuk 5-10 másodpercre forró vízbe, és próbáljuk meg eltávolítani róla az összes viaszt. Ennek köszönhetően az alma kicsit elszíneződhet, de az nem baj.

Közben egy lábasba keverjük össze a vajat, barna cukor, kukorica szirupot és a tejet. Folyamatosan keverjük, közepes-magas hőfokon, amíg a vaj megolvad. Ezután forraljuk fel, keverjük folyamatosan, míg a karamell 118 Celsius fokos nem lesz. Ha a karamell kész, vegyük le a tűzről, keverjük tovább. Hagyjuk hűlni 1-2 percig, majd adjunk hozzá vanília kivonatot.

Ezután nem marad más hátra, minthogy belemártogassuk az almát, és a kiválasztott díszítésbe belegöngyöljük. 3-4 órán át hagyjuk hűlni, és kész is!

(Kép: campbellssweets.com)