A karamellbe mártott alma, mandulába vagy mogyoróba göngyölve tökéletes vasárnapi kényeztetés.
Amire szükség lesz
- 8-10 kis és közepes alma
- 8-10 pálcika vagy popcandy botok
- 1 bögre vaj
- 2 bögre barnacukor
- 1 bögre kukorica szirup
- tej
- 2 teáskanál vanília kivonat
- apróra vágott mogyoró vagy mandula (esetleg M&M-s)
- sütőpapír
Elkészítése:
A maghámozott almába helyezzünk egy pálcikát. Mártsuk 5-10 másodpercre forró vízbe, és próbáljuk meg eltávolítani róla az összes viaszt. Ennek köszönhetően az alma kicsit elszíneződhet, de az nem baj.
Közben egy lábasba keverjük össze a vajat, barna cukor, kukorica szirupot és a tejet. Folyamatosan keverjük, közepes-magas hőfokon, amíg a vaj megolvad. Ezután forraljuk fel, keverjük folyamatosan, míg a karamell 118 Celsius fokos nem lesz. Ha a karamell kész, vegyük le a tűzről, keverjük tovább. Hagyjuk hűlni 1-2 percig, majd adjunk hozzá vanília kivonatot.
Ezután nem marad más hátra, minthogy belemártogassuk az almát, és a kiválasztott díszítésbe belegöngyöljük. 3-4 órán át hagyjuk hűlni, és kész is!
(Kép: campbellssweets.com)