Kevesen tudják, hogy a legmagyarosabb étel, ami jellemzően tocsog a zsírban, a kalóriában és a nehezen emészthető tápanyagokban, elkészíthető szervezet és diétabarát változatban.
Az alábbi recept garantáltan fitnesszbarát, hála a bodybuilding.blog szerkesztőjének!
Amire szükséged lesz:
60 dkg borjúcomb
20 dkg kókuszzsír
5 dl csontlé
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
1 ek édesnemes fűszerpaprika
só, bors, 2 db babérlevél, kakukkfű
2 ek zsírszegény tejföl
Galuska:
30 dkg teljes kiőrlésű liszt
4 tojás
2 ek zsírszegény tejföl
só
Elkészítés
A húst 3-4 dkg-os, egyenletes kockára vágjuk. Kókuszzsírt hevítünk, melyben a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzákeverjük a pirospaprikát.
Húsalaplével, csontlével felengedjük, beforraljuk, s ha ismét zsírjára sült, hozzátesszük a húsdarabokat, sóval, ízesítjük és lassan párolni kezdjük.
Amikor a levét elfőtte, hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot.
A borjúpörköltet a szakaszosan rövid lében pároljuk, illetve zsírjára pirítjuk, majd egy kevés csontlével felöntjük. (Én egy kevés száraz vörös borral is megbolondítottam, amitől pikáns íze lett.)
Amikor a hús megpuhult, leveszem a tűzről.
A galuskát a leírtakból kikeverjük a tésztát és deszkáról késsel hosszúkás galuskát szaggatunk forrásban lévő sós vízbe. Pár percig főzzük, és amikor a víz felszínére jönnek a galuskák 1-2 perc múlva szűrjük le. Bűnözésnek jöhet a tejföl!
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: Forrás: biokalauz.hu/ bodybuilding.blog.hu)