Jump to content

Borjúpaprikás fitness változatban

2016. 05. 03. 13:21

Kalóriaszegény változat, de az íz hamisíthatatlan!

Kevesen tudják, hogy a legmagyarosabb étel, ami jellemzően tocsog a zsírban, a kalóriában és a nehezen emészthető tápanyagokban, elkészíthető szervezet és diétabarát változatban.

Az alábbi recept garantáltan fitnesszbarát, hála a bodybuilding.blog szerkesztőjének!

Amire szükséged lesz:

60 dkg borjúcomb

20 dkg kókuszzsír

5 dl csontlé

1 db vöröshagyma

1 db paradicsom

1 db zöldpaprika

1 ek édesnemes fűszerpaprika

só, bors, 2 db babérlevél, kakukkfű

2 ek  zsírszegény tejföl

Galuska:

30 dkg teljes kiőrlésű liszt

4 tojás

2 ek zsírszegény tejföl

Elkészítés

A húst 3-4 dkg-os, egyenletes kockára vágjuk. Kókuszzsírt hevítünk, melyben a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzákeverjük a pirospaprikát.

Húsalaplével, csontlével felengedjük, beforraljuk, s ha ismét zsírjára sült, hozzátesszük a húsdarabokat, sóval, ízesítjük és lassan párolni kezdjük.

Amikor a levét elfőtte, hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot.

A borjúpörköltet a szakaszosan rövid lében pároljuk, illetve zsírjára pirítjuk, majd egy kevés csontlével felöntjük. (Én egy kevés száraz vörös borral is megbolondítottam, amitől pikáns íze lett.)

Amikor a hús megpuhult, leveszem a tűzről.

A galuskát a leírtakból kikeverjük a tésztát és deszkáról késsel hosszúkás galuskát szaggatunk forrásban lévő sós vízbe. Pár percig főzzük, és amikor a víz felszínére jönnek a galuskák 1-2 perc múlva szűrjük le. Bűnözésnek jöhet a tejföl!

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: Forrás: biokalauz.hu/ bodybuilding.blog.hu)