Jump to content

Májbarát italok, melyek serkentik működését

2016. 06. 09. 11:47

A máj az egyik legfontosabb szervünk, mely a mindennapok során hatalmas feladatnak van kitéve. Támogassa optimális működését zöldségekből készült italokkal, melyek finomak, és egészségesek is!

A máj feladata nem egyszerű, és nélküle testünk egyensúlya végzetes mértékben felborulna. A szerv átalakítja az élelmiszereket tápanyagokká, epét termel, és a salakanyagokat továbbítja a belek felé. Segít a zsír, és a szénhidrátok emésztésében, s ezt glikogén formájában tárolja is.

Ám az egészségtelen életmód, a rossz szokások, mint például a dohányzás, alkoholfogyasztás, zsíros ételek bevitele mind-mind plusz terhet rónak a kiválasztó szervre. Működését leveles zöldségekkel és keresztes virágúakkal segíthetjük. Utóbbiak (pl.:brokkoli, karfiol, kelbimbó, és a káposzta, kimchi) remek méregtelenítők, míg előbbiek semlegesítik a fémeket, vegyszereket, növényvédő szereket is.

Hatékonyságuk maximalizálásaképp készítsen belőlük turmixot!

Első variáció: zöldség és gyümölcslé. Amire szükség lesz:

1 kaliforniai paprika

3 répa

1 kígyóuborka

½ citrom

1 alma

Kurkumás májtisztító

½ teáskanál kurkuma

1 darab gyömbér

½ citrom leve

½ bögre víz

A kurkuma segíti a máj anyagcseréjét. Citrommal együtt a tisztítóhatás még jobb. Az ital segíti az emésztést is és segít fenntartani az egészséges vércukorszintet.

(Kép:perthlifestyleblogger.com)