Nagyon bosszantó tud lenni, ha az ember főzés közben döbben rá, hogy épp elfogyott a krumpli, hiányzik egy teáskanál hummusz vagy híján vagy két darab tojásnak. Ilyenkor három megoldás létezik: kölcsönkérünk a szomszédtól, lerohanunk a boltba vagy egyszerűen benyúlunk a fagyasztóba és folytatjuk ott a főzést, ahol abbahagytuk.
Az utóbbi hangzik a legkézenfekvőbbnek nem de? Épp ezért összegyűjtöttük azt a tizenkettő dolgot, amire nyugodt szívvel tehetsz hűvösre.
12 dolog, ami a fagyasztóban is jól mutat
Most, hogy birtokában leszel a tudás kincsének, nem kell többé lóhalálában a boltba rohanni, miközben a tűzön rotyog a rántás és a sütőben sül a krumpli. Mit fagyaszthatsz le? Most figyelj!
Tojás: Noha egyben nem tárolható, mert szétrobbanna külön-külön a fehérje és a sárgája viszont igen, akárcsak a felvert tojás.
Burgonya: Hogy elkerüld a krumpli összeaszását a fagyasztás előtt forró vízben főzd meg, várd meg amíg kihűl és el is tehetd.
Bor: Bírja a hideget, így ha a mártáshoz vagy az esti mókázáshoz egy pohár borra lenne szükséged csak kapd elő a jégkocka tartót és szervírozd fel a kockabort.
Citromlé: Akárcsak a bor, ez is mindig jó, ha kéznél van.
Aloe Vera gél: Nyáron elmaradhatatlan kelléke a fagyasztónak, mert a leégés ellen azonnali gyógyír.
Fokhagyma: Furcsának tűnhet, de a fokhagyma jól bírja a fagyasztást, erejéből sem veszít, főként ha püré formában tárolod.
Zöldfűszerek: Ha a főzés végeztével egy kis felesleg marad, ahelyett hogy kidobnád, fagyaszd le őket, mert bármikor jól jöhet egy csipet rozmaring vagy petrezselyem.
Vaj: Akció van a boltban? Tankolj fel belőle, mert bizony a vaj a végtelenségig kibírja a fagyasztóban.
Hummusz: Légmentes műanyagtároló, egy csepp olaj a tetejére és mehet is a fagyóba a jobb időkre.
Pesto: Furcsa hangzatú társához hasonlóan, ugyan így le lehet jegelni.
Sajt: A keménysajtok szinte mindegyike fagyasztható, ami jó hír, hiszen sajtból sosem elég.
Kávé: Zárd jégbe a koffeint és add hozzá reggeli öröméhez. Dobj egy kávés jégkockát tejedbe, és máris szebben indul a napod!
Fagyasztásra fel, csak aztán nehogy túlpakold a hűtőd!
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép:aguadulcewinery.files.wordpress.com)