A pulykás mozzarellás burger kiváló választás az első próbálkozáshoz. A pulyka húsa kalóriaszegény, így nem kell tartani a plusz kilóktól, a sajt és fűszernövények pedig maximális élvezetet nyújtanak az ízfokozás terén.
Szükség van az elkészítéséhez:
.- pulyka
- 3 csomag apróra vágott mozzarella
- ½ csomag darált szárított paradicsom,
- 2 gerezd darált fokhagyma
- 1 evőkanál friss, darált bazsalikom
- 2 tk. olívaolaj
- só és bors
Elkészítése
Egy tálba keverjük össze a hozzávalókat - kivéve az olajat, a paradicsomot és a mozzarellát- adjunk hozzá sót és borsot. Formáljuk a húst a szokványosra, és süssük oldalanként 5 percig. Kész a hús, a hamburger többi része pedig csak a fantáziára van bízva, ne feletsjük a mozzarellát és a paradicsomot sem!
(Pulykás mozzarellás burger)
A Chicken Garden Burger fantázianévre keresztelt ínycsiklandó finomság alacsony zsírtartalmú, cserébe pedig magas rost és fehérjetartalma van, így eltelít, de mégsem hizlal.
Szükség van az elkészítéséhez:
- csirke, egy kis fej darált hagyma
- reszelt répa
- reszelt cukkini
- ½ csomag zsemlemorzsa
- 1 tasak szósz
- 1 tojás
- darált petrezselyem
- só
Elkészítése
Keverjük össze a hozzávalókat - kivétel a tojást, amelyet sütve helyezzünk a kész burgerbe – és a közepesen felmelegített grillen öt-öt percig süssük a húspogácsákat. Összeállítás ízlés szerint.
(Chicken Garden Burger)
A fűszeres marhaburger már kicsit összetettebb, de nem kivitelezhetetlen. A fűszerek pikáns íz kombinációja fenségessé teszi a hússal teli hambit. Sült krumplival, salátával érdemes tálalni.
Szükség van az elkészítéséhez:
- fél kilogramm darált marhahús
- 1 ek. darált petrezselyem
- ½ darált hagyma
1- ek. torma
- szójaszósz
- só és bors
Elkészítése
A szokványos módon készítsük el a húspogácsát, hirtelen süssük ki, hogy kérek képződjön a húson.
(Fűszeres marhaburger)
Forrás: Biokalauz | Marmalade | Kép: ood.amerikanki.com