Kánikula ide, hízékonyság oda, van az a pillanat, amikor egy falat édesség életmentő tud lenni: jó kedvet hoz, megkönnyíti a munkát, csodássá varázsolja a délután, és a gasztromennyországba repít. Ám ha kifogyott a csokoládé lelő hely, a bolt pedig túl messze van és a lustaság is a kanapéhoz bilincsel, akkor jön jól egy isteni háromperces süti recept, ami még akkor is elkészíthető, ha szinte semmi nincs otthon.
A puha, édes nyalánksághoz, a vaníliás-fahéjas süteményhez az alábbiakra van csak szükséged:
- 3 csapott evőkanál cukor
- 9 csapott evőkanál liszt
- 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahèj
- 3 evőkanál olaj
- 6 evőkanál tej
- 2 evőkanál vanília aroma
- 1 tojás
Elkészítése
Annyira egyszerű, hogy még annak is önbizalmat ad a sütéshez, aki még életében nem kapcsolta be süteménysütési szándékkal a sütőt. Tehát először keverjük össze cukrot, lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, majd ha mindez alaposan elkeveredett egymásban, jöhet a többi is, természetesen hozzákeverve.
Alaposan kavargassuk, végül töltsük egy bögrébe. A közepébe tehetünk egy szem cseresznyét, vagy málnát, mert az még selymesebb ízvilágot kölcsönöz neki. Ha valami csoda folytán mégis előkerülne egy kis csokoládé a sütemény tetejét megszórhatjuk vele- de helyette a porcukor is megteszi, de csak a sütés után.
Tegyük mikróba 3 percre és voilá kész is a sütemény!