Nem kell hozzá sok minden, elkészíteni sem nehéz, noha kicsit időigényesebb, de megéri, mert az ízorgia garantált.
Hozzávalók a tortillához:
- 50 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 0,5 dl olaj
- 3 dl langyos víz.
Elkészítése
Az összetevőket a víz felével összekeverjük, és fokozatosan annyi vizet adunk hozzá, amennyit felvesz. Kilisztezett gyúródeszkán tovább dagasztjuk a tésztát kézzel úgy 10 percig, amíg ruganyos lesz, majd nyolc részre osztjuk, kis korongokat formálunk belőlük, és nedves konyharuhával letakarva 30 percig pihenni hagyjuk.
Ezután 2-3 mm laposra nyújtjuk őket, és egyenként, közepesen meleg serpenyőben 1-2 perc alatt készre sütjük. Hűtőben napokig eláll légmentesen tárolva,.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
Forrás: biokalauz.hu Recept. mindmegette.hu | Kép: qatarisbooming.com