Jump to content

Mennyei harmat: a kókuszvízről részletesen

2016. 09. 25. 09:05

A kókuszvízről általánosságban tudható, hogy gazdag vitaminokban és tápanyagokban, hozzájárul a szervezet egészségének megőrzéséhez, regenerálásához, a sportteljesítmény növeléséhez. Most részletekbe menően tudhatsz meg többet a kókuszvízről.

Tehát a kókuszvíz:

Pótolja a fizikai aktivitások alatt elvesztett folyadékot és ásványi anyagokat a szervezetben. Ezért kiváló energiaital. Kevés cukrot és nátriumot tartalmaz, viszont magas a kálium, kalcium és klorid tartalma, ezért hidratálja, feltölti és megfiatalítja a szervezetet.

Elektrolit egyensúlya és plazmatartalma hasonló az emberi vérhez, ezért edzés után kitűnően energizálja a szervezetet.

Egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy megakadályozza az izomgörcsök kialakulását, mivel káliumot tartalmaz - az izomgörcsöt pedig gyakran a káliumhiány okozza.

Gazdag magnéziumban és káliumban, ezért jó hatással van az alacsony vérnyomásra és csökkenti a szívroham kockázatát. A kókuszvíz szabályozza a vérkeringést és megakadályozza a vérrögök kialakulását. A kókuszvíz rendszeres fogyasztásával nem csak egészségesebb lesz, hanem a szívrohamot is megelőzheti. A kókuszvíz növeli a „jó” koleszterolszintet, így segít a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében.

Öregedésgátló, valamint megakadályozza a rák és a trombózis kialakulását, így minimalizálja a bőr öregedését, normalizálja a ph szintet, illetve a hidratálja és erősíti a szöveteket.

Rendszeres fogyasztása gyorsítja az anyagcserét, ezáltal a szervezet gyorsabban égeti el a cukrot, így pedig a szervezet az inzulint is gyorsabban égeti el. Ennek eredménye az, hogy a szervezetben több energia szabadul fel és gyorsul a fogyás folyamata.

Segít a vesekövek feloldásában, mivel káliumot tartalmaz. A kálium fontos szerepet játszik a vizelet lúgosításában és megakadályozza a vesekövek kialakulását.

 

Folytatás holnap!További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát is!

(Forrás: Forrás: biokalauz.hu/drtihanyi.hu | Kép: wired.co.uk)