Káposzta. Fogyasztása nem csak télen –habár akkor a leginkább – ajánlott, hiszen magas B6, C-, K-vitamin, illetve magnézium tartalma pozitívan hat az idegrendszer működésére. Ezen felül gazdag rostokban és omega3 zsírsavban. Sok féle kép elkészíthető –nyers, párolt, főtt – így nem lehet egyhamar ráunni.
Zöld leveles zöldségek. Teljesen mindegy, hogy tavasz, nyár, ősz vagy tél van, a zöldségek mindig jót tesznek a szervezet energia és vitamin háztartásának. A „zöldeknek” magas a rost, folsav, vitamin és egyéb tápanyagtartalma van, amelyek segítenek egészségesnek és fittnek maradni. Ezen felül hozzájárulnak, a fertőző betegségek kivédéséhez, többek között a hideg okozta megfázás és az influenza ellen készítik fel a szervezetet.
Pecan dió. Nagyon finom és nagyon egészséges. Csökkenti a rossz LDL-koleszterint és növeli a HDL-t a szervezetben.
Fahéj. Bátran kijelenthető, hogy a fahéj fogyasztás megháromszorozódik a téli időszakban, hiszen a forralt bor, forró csoki kávék teák ízesítőjeként szolgál. Egyszerűen már hozzákacsolódott a karácsonyi vásárok íz világába. Ez remek, hiszen tartalmaz antioxidánsokat, gyulladáscsökkentő és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkező összetevőket, amiért a szervezet hálás. Ezen felül gazdag illóolajajakban, amelyek megelőzik a vérlemezkék összetapadását.
Fekete csoki. Finom és hasznos. Pozitív hatást gyakorol a bőrre, a szervezetre, illetve segít meggátolni a szívproblémák kialakulását.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!