Jump to content

Csodálatos padlizsánkrém

2016. 12. 12. 16:30

A padlizsánkrém minden időben, helyen, és körülmény közt megállja a helyét. Egyszerű és nagyszerű, íme egy bio recept róla.

Hozzávalók:

- 4 db közepes méretű padlizsán
- 3 db közepes méretű vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál majonéz
- 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj
- 1 csapott mokkáskanál fehérbors
- késhegynyi szerecsendió
- só
- 2 kávéskanál citromlé

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A padlizsánokat forró sütőben kb. 40-50 perc alatt, egyben megsütjük. Ha megsültek, egy késsel felvágjuk a héjukat, a puha húst kikaparjuk, és egy keverőtálba tesszük.

Autentikus formában a sült padlizsánhoz fakanállal érhetünk csak, de egy műanyag kanál is megteszi. Praktikus egy szögletes fakanalat választani, amivel könnyedén szétdarabolhatjuk a padlizsánt. Ezt követően, folytonos keverés mellett apránként hozzáadjuk az olajat. Végül belekeverjük a majonézt, a finomra reszelt hagymákat, és a fűszereket. Műanyag dobozban pár napig eláll hűtőben. Pirítóssal, vagy ropogós héjú kenyérrel fogyasszuk.

 

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát is!

(Forrás: biokalauz.hu; .ritakonyhaja.hu | Kép: storage.canalblog.com)