Hozzávalók:
- 4 db közepes méretű padlizsán
- 3 db közepes méretű vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál majonéz
- 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj
- 1 csapott mokkáskanál fehérbors
- késhegynyi szerecsendió
- só
- 2 kávéskanál citromlé
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A padlizsánokat forró sütőben kb. 40-50 perc alatt, egyben megsütjük. Ha megsültek, egy késsel felvágjuk a héjukat, a puha húst kikaparjuk, és egy keverőtálba tesszük.
Autentikus formában a sült padlizsánhoz fakanállal érhetünk csak, de egy műanyag kanál is megteszi. Praktikus egy szögletes fakanalat választani, amivel könnyedén szétdarabolhatjuk a padlizsánt. Ezt követően, folytonos keverés mellett apránként hozzáadjuk az olajat. Végül belekeverjük a majonézt, a finomra reszelt hagymákat, és a fűszereket. Műanyag dobozban pár napig eláll hűtőben. Pirítóssal, vagy ropogós héjú kenyérrel fogyasszuk.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát is!