Jó időben három dolgot érdemes csinálni: motorozni, strandolni, vagy sütögetni. Jelen esetben az utóbbi tevékenységhez járulunk hozzá, némi receptötlettel.
Hozzávalók / 4 adag
- 100 dkg csirkemell filé
- 9 szelet bacoN
- 6 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 ek barbecue szósz
- 1 ek barna cukor
- 1 ek ételízesítő (olasz saláta öntet)
- 1 ek ketchup
- 1 ek vaj
- 5 dl sör
Elkészítés
A csirkét feldaraboljuk 6-7 cm hosszú, 3-4 cm szélesre. Tekerjünk egy kevés bacont a csirkére, vágjuk kb 8 cm hosszúra, éppen csak körbe érje. Rögzítsük a bacont a csirkéhez egy fogpiszkálóval.
Pucoljuk meg a fokhagymát és vágjuk apróra. A csirke, sör és a bacon kivételével a többi hozzávalót összekeverjük. Ez lesz a szósz, amivel jól meglocsoljuk a csirkét.
Fólián közepes/magas hőmérsékleten elkezdjük sütni, jól locsoljuk meg a szósszal, kb. 20-30 percig süssük. Közben a sörrel is locsoljuk meg, keveset többször akkor lesz ízletes.
A sütés vége felé vegyük magasabbra a lángot, hogy a bacon ropogósra süljön. Krumpilval, salátával, grillezett zöldségekkel tálaljuk.
További érdekességekért, bátran keresd fel a Biokalauz Facebook oldalát!