Finom, ízes, és sosem fogy el. Nehéz ilyen süteményt találni, főleg, ha az ember gluténérzékeny. A lisztérzékenyek számára még mindig nehéz egy jó tortát, vagy cukrászdát találni, ahol minden igényüknek megfelelő nasival jutalmazhatják ízlelőbimbóikat. Épp ezért sokszor marad a házi sütés, amihez van egy kiváló receptünk.
Garantált siker, garantált repetaigények, gluténmentes változatban, hogy senki se maradjon le a jóról.
Hozzávalók:
-1 csésze vaj
- 1 tábla csoki, felkockázva
- 1 és ¼ csésze fehércukor
- 1 csésze cukrozatlan kakaópor
- 6 tojás 1 ½ csésze fehércukor
- ¼ csésze víz
- 1 és ½ teáskanál friss citromlé
- 1 csésze tejszín
- 2 evőkanál sózatlan vaj
Elkészítése
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, közben pedig egy tortaformát vajazz ki. Ezután olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a csokit és kevergesd, míg homogén egyveleget nem kapsz. Majd vedd le a tűzről, és hagyd hűlni, míg masszás állagúvá nem válik.
Keverd össze a kakaóport és a cukrot, majd habverővel verd fel a tojásokat a csokival és a vajjal, majd add hozzá az összekevert alapanyagokat. A kész masszát öntsd a kivajazott tortaformába. Süsd 45 percig, majd hagyd kihűlni. Ezután az elkészített csokis masszával vond be. Ez után melegíts fel vizet, tegyél bele tejszínt, és citromlevet, melegítsd fel, keverd össze, míg szirup állagúvá nem válik, majd borítsd be vele a tortát. Kész is vagy!