Jump to content

Különleges reggeli, egy különleges napon – Rudolf alakú palacsinta karácsonyra!

2017. 12. 07. 13:50

Az elkészítése mindössze pár perc, viszont könnyen meg lehet törni vele a reggelihagyományt, ami 25-e reggelén, miért ne történhetne meg?

Dobd fel a karácsony reggelt Rudolf alakú palacsintával, amit elkészíteni összesen 25 perc, ám az öröm és a közös elfogyasztás élménye, nem illan el olyan hamar cserébe.

Amire szükséged lesz:

- 1 l tej
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg olvasztott vaj
- 4 db tojás
- 40 g cukor
- 1 csipet só

Elkészítése

Kezdjük a szokásos módon: verjük habosra a tojásokat egy csipet sóval, majd szitáljuk át a lisztet, keverjük el a cukorral és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tojásokat.

Ezután, még mindig kevergetve a masszát, adjuk hozzá a tejet és keverjük a tésztát csomómentessé. Ha megvan, jöhet bele az olvasztott vaj és a citromhéj.

Hagyjuk pihenni, majd kezdhetjük a sütést. Ami a sütést illeti, lehet rendelni Rudolf alakú palacsintakészítőket, de ha nem akarunk pénzt kiadni rá, némi kézügyeséggel is megoldhatjuk a dolgot.

A palacsintatésztának adjunk formát, hőálló alufóliával alakítsuk ki a serpenyőben Rudolt vonalait, majd öntsük az alufólia által közrefogott területre a tésztát. Formázzunk neki szemet és agancsot is! Ugye, hogy nem is olyan nehéz?

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: wikimedia.org)