Miközben a közétkeztetés megújítása javában zajlik, otthonainkban – gondoljunk csak egy átlagos ebédre – azért még szerényebb távolságtartással viszonyulunk a témához. Igaz az is, hogy a háziasszonyok egyre több háztartásban igyekeznek, ha nem is feltétlenül a legkorszerűbb ipari konyhatechnológiával, de legalábbis egészségesebben elkészíteni az ételeket.
A panírozás, azaz a bundázás nem a magyar konyha találmánya (bár amennyi panírozott ételt létunk fel az étkezdékben, joggal gondolhatnánk), de tény, hogy még mindig előszeretettel fogyasztjuk a lisztben, tojásban, prézliben megforgatott, és forró, bő olajban kisütött ételeket, legyen az hús vagy éppen zöldségféle.
Ezzel az ételkészítési eljárással azonban az a gond, hogy rengeteg felesleges energiát juttatunk a szervezetünkbe.
A modern konyhatechnológia eszközével azonban, a kombinált sütővel minimálisra csökkenthető a felhasznált zsiradék mennyisége, közel 50%-kal kevesebb a bundázott étel által felvett zsiradék például csirkemell esetén egy hagyományosan készülő bundázott ételhez képest, és a sülési veszteség is sokkal kisebb.
A kombinált sütő további előnye, hogy használatával nem keletkezik veszélyes hulladéknak minősülő használt zsiradék sem. Hátránya azonban egyelőre az ára, bár igaz, hogy egy beépíthető kombi sütő a gőzpároló és a sütő funkcióit egyesíti magában. Mindezt úgy, hogy a benne készülő ételek egészségesebbek, mert megmaradnak bennük a vitamin, az ásványi- és tápanyagok, valamint a nyomelemek.
Mindenesetre amíg ilyen készülékünk nem lesz, addig is részesítsük előnyben a párolást vagy natúr sütést (panír nélkül) minimális növényi olajon.