A hűtők a megvételtől számított fél éven belül tökéletesek, szagtalanok, koszmentesek és ez az állapot sokáig fenntartható, ha az ember ügyel rá. Nos, attól függetlenül, hogy mennyire tiszta a hűtő, bizonyos ételeket akkor sem javallott beletenni. Lássuk, melyek ezek.
Zöldség és gyümölcs, kenyér
Megszokásból gyakorlatilag minden zöldség és gyümölcs útja a hűtőbe vezet. Pedig, ez nem a legjobb ötlet. Ugyan látszatra nem romlanak, sőt, több ideig tűnnek fogyasztásra alkalmasnak, valójában nem tesz nekik jót. A bogyós gyümölcsöket is érdemes minél előbb elfogyasztani.
Nem csak ízük, de tápanyagtartalmuk is átalakul. Ráadásul a paradicsom megfonnyad, és a krupli is veszít eredeti textúrájából. A citrusféléket, és a hagymát szobahőmérsékleten tároljuk.
A banán is azon gyümölcsök közé tartozik, amelynek nem tesz jót a hűtés, mert könnyebben indul barnulásnak.
Végezetül pedig a kenyér. Ha minél tovább szeretnénk eltartani penészesedés nélkül, akkor tegyük hidegre, viszont ennek eredményeképp gyorsabban kiszárad.