A quinoa több okból is kiváló ebédnek vagy akár vacsorának, edzés utáni kajának. A quinoában rengeteg fehérje található, sőt hasonló mennyiség rejlik benne, mint a tejben és több, mint a rizsben. Ezen kívül gazdag forrása a riboflabvinnak (B2), ami a migrénes fejfájások gyakoriságát csökkenti és a kiváló bőrfertőtlenítő.
¼ bögre száraz quinoa csupán 172 kalóriát tartalmaz, ráadásként gluténmentes, a glikémiás indexe kifejezetten alacsony.
Quinoa saláta
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1/2 csésze kockára vágott hagyma
- 1 csésze organikus fehér quinoa
- 1 citrom
- 1 citrom leve
- 3/4 csésze organikus goji bogyó
- áfonya
- édesített alma dzsúsz
- 2 marék friss fűszernövény (opcionális: metélőhagyma, menta)
- tengeri só és bors ízlés szerint
- olívaolaj ízlés szerint
Elkészítése
Egy edényben főzzük meg a quinoa-t 2 csésze hideg víz hozzáadásával. Forraljuk fel, majd miután felforrt 15-20 percig pároljuk, amíg az összes víz el nem tűnik, és a quinoa könnyűvé nem válik.
Eközben melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és főzzük 4-5 percig. Csökkentsük a hőt a közepesre és folytassuk a főzést néhány percig, amíg a hagyma aranybarnára nem pirul.
Áztassuk be a goji bogyókat 5 percig. Vágjuk fel a választott fűszernövényeket.
Keverjük össze az összes hozzávalót egy tálban és kész is!
Egy hétig tárolható hűtőszekrényben.