Jump to content

Isteni quinoa saláta, a közelgő tavaszra hangolva

2018. 02. 15. 17:00

A quinoa saláta minden jó tulajdonságát ötvözi az egészséges életmódnak és a gasztronómiai élvezeteknek. Tele van vitaminnal, könnyen elkészíthető és a diétás étrend kedvencévé válhat.

A quinoa több okból is kiváló ebédnek vagy akár vacsorának, edzés utáni kajának. A quinoában rengeteg fehérje található, sőt hasonló mennyiség rejlik benne, mint a tejben és több, mint a rizsben. Ezen kívül gazdag forrása a riboflabvinnak (B2), ami a migrénes fejfájások gyakoriságát csökkenti és a kiváló bőrfertőtlenítő.

¼ bögre száraz quinoa csupán 172 kalóriát tartalmaz, ráadásként gluténmentes, a glikémiás indexe kifejezetten alacsony.

Quinoa saláta

- 2 evőkanál olívaolaj
- 1/2 csésze kockára vágott hagyma
- 1 csésze organikus fehér quinoa
- 1 citrom
- 1 citrom leve
- 3/4 csésze organikus goji bogyó
- áfonya
- édesített alma dzsúsz
- 2 marék friss fűszernövény (opcionális: metélőhagyma, menta)
- tengeri só és bors ízlés szerint
- olívaolaj ízlés szerint

Elkészítése

Egy edényben főzzük meg a quinoa-t 2 csésze hideg víz hozzáadásával. Forraljuk fel, majd miután felforrt 15-20 percig pároljuk, amíg az összes víz el nem tűnik, és a quinoa könnyűvé nem válik.

Eközben melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és főzzük 4-5 percig. Csökkentsük a hőt a közepesre és folytassuk a főzést néhány percig, amíg a hagyma aranybarnára nem pirul.

Áztassuk be a goji bogyókat 5 percig. Vágjuk fel a választott fűszernövényeket.

Keverjük össze az összes hozzávalót egy tálban és kész is!

Egy hétig tárolható hűtőszekrényben.

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)