Jump to content

A 6 legjobb zsírégető étel

2018. 03. 16. 14:30

Léteznek a nullkalóriás harapnivalók és azok, amelyek kifejezetten serkentik és beindítják a zsírégetést, mert olyan anyagokat tartalmaznak. Ezek a mínuszkalóriás ételek, amelyekből alább féltucatnyit sorakoztatuk fel, hogy legyen miből válogatnod!

 

Noha húsok nem kaptak helyet a listában, annál több köretnek és desszertnek, nassolni valónak beillő gyümölcs, fűszer és zöldség igen. Tavasszal pedig, jócskán szemezgethetünk a szebbnél szebb és frissebbnél frissebb alapanyaok közül.

Grapefruit

A 18. század közepén a Karib-térségben fedezték fel. Ma világszerte termesztik a trópusokon és a szubtrópusokon, legészakabbra Floridában és Izraelben, ahol az időnként kritikusan hideg hőmérséklet ellenére az export legnagyobb részét termelik meg.

Ami a hatékonyságát illeti, tele van C-vitaminnal, ami beindítja a zsírégetésért felelős metabolizmusokat, méghozzá jobban, mint bármely más étel. Egy grépfrút reggelire vagy körülbelül harminc perccel az étkezés előtt segíteni fog abban, hogy ne edd túl magad, és az emésztési folyamatok is hamarabb beinduljanak.

Fekete bors

A bors illóolajat, karicint, piperidin és piperin alkaloidákat tartalmaz, melyekből jellegzetes illata és csípős íze származik. Ezek közül a piperint fontos kiemelni, ami bizonyítottan redukálja a zsírsejtek kialakulását a szervezetben, és a metabolizmus gyorsaságára is jó hatással van.

Fahéj

A fahéj minden háztartásban megbújik a fűszertartóban, ami vészesetén is jó szolgálatot tesz. Az ausztrál RMIT egyetem kutatói sertéseken végzett kísérletekkel bizonyították a fahéj jótékony hatását az emésztésre. A lenyelhető szondák tanúsága szerint a fűszer lehűti a gyomrot, és visszafogja a savtermelést. Az állatokon végrehajtott tesztek azt mutatták, hogy a fűszer, akár 2 Celsius fokkal csökkentette a gyomor hőmérsékletét, így kiváló a gyomorégés ellen.

Ráadásként a hirtelen és nagy érvágyat is csökkenti. Elég ehhez csupán egy-két kiskanálnyi belőle naponta.

Tojás

A tojás igazi kis csoda, főként az edzésben lévők számára. Alacsony kalóriatartalma ellenére rengeteg proteint tartalmaz, egészen pontosan 7 grammot, ráadásként a reggelire fogyasztott tojásételnek köszönhetően a nap során kevesebb tápanyagot és kalóriát fogyaszt az ember. A sárgájával azonban nem árt vigyázni.

Alma

Az alma és az almához hasonló gyümölcsök úgy általánosságban kiváló társak a kalóriavesztében: kielégítik az édesség iránti igényt, s ezt úgy teszik, hogy közben nem a rosszféle cukrot juttatják a szervezetbe. Alacsony kalóriatartalom rejlik bennük, mégis gazdagok tápanyagokban, így hamar telítettségérzetet okoznak.

Zöld tea

Az egyik legnépszerűbb fogyókúrás tea, ugyanis a zöld tea kivonat gyorsítja a zsírégetést. Japánban kutatások igazolták ,hogy míg a zöld tea kivonat 47 százalékkal, a rendszeres fizikai aktivitás, csak 24 százalékkal csökkentette a testtömeg növekedést, a magasabb zsírtartalmú étrend esetén. A mozgással kiegészített zöld tea fogyasztás együttesen 88 százalékos zsírcsökkenést eredményezett.

(Forrás: biokalauz.co.hu | Kép: pixabay.com)