A rebarbara itthon kevésbé közkedvelt zöldség, pikáns íze miatt, pedig számos a szervezetünkre pozitívan ható tulajdonsággal rendelkezik, például kiváló forrása a B1-, B2-, A- és C-vitaminoknak. Megtalálható benne a kalcium, a kálium a foszfor, a vas és a magnézium is egyaránt.
Ezen felül a rebarbara kiváló antioxidáns, amelyek lassítják az öregedési folyamatokat. Fogyasztásával megelőzhető a gyomorfekély és a fogínygyulladás kialakulása. Ugye, hogy megéri sütni belőle?
A túrós-rebarbarás sütemény hozzávalói:
- 40 dkg rebarbara
- 1 rúd vanília
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 12 dkg cukor
- 3 tojás
- 50 dkg túró
- 6 dkg gríz
- fél csomag sütőpor
Elkészítés
A rebarbarát tisztítsd meg és vágd 1 cm-es darabokra. A vanília rudat hosszában szeld ketté és pépjét vájd ki. A tepsit (25 x 18 cm nagyságú) béleld ki sütőpapírral, és melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
A pudingport keverd el a cukorral, a vaníliapéppel és a tojásokkal. A túrót dolgozd a tojásos masszába és add hozzá a grízt, a sütőport, majd az előkészített rebarbarát is forgasd bele.
Simítsd a tepsibe és kb. 40 percig süsd, majd hagyd kihűlni.
Mentalevéllel vagy szőlővel tálald!