Bizonyos élelmiszerek, amelyeket előszeretettel fogyasztunk együtt, nem alkotnak valójában jó párosítást, legalábbis a szervezet szempontjából. A látszólag ártalmatlan kombinációk sok rosszul létért és levertségért tehetők felelőssé.
Sörözés mogyoró nélkül?
Teljes mértékkel elképzelhetetlen, noha nem épp egy jó ötlet. Az alkohol már magában dehidratálja a szervezetet, emellé a mogyoró a maga magas sótartalmával, csak fokozza a dolgot. Mivel a só is dehidratálja a szervezetet a kettő együttes fogyasztása, pillanatok alatt eltünteti a folyadékot a szervezetből.
Az örök kedvenc: szenyó és kávé
A szendvics és kávé kombinációja valószínűleg tízből öt ember reggelijét alkotja. A népszerű párosítás azonban nem túl szerencsés választás. A kávé megakadályozza bizonyos tápanyagok felszívódását. Például, ha sajt is kerül a szendvicsbe, akkor annak egészséges mivolta gyakorlatilag semmissé válik a kávé miatt.
A párosok párosa, a hús és a krupmli
A vasárnapi ebéd elképzelhetetlen hús és a burgonya nélkül. A kedvelt és extra módon népszerű kombináció nem túl egészséges. A miértre a válasz az emésztőnedvekben keresendő. A hús és a krumpli lebontásához is más-más emésztőnedvekre van szükség. Ha egyszerre fogyasztjuk a kettőt, akkor nem teszünk túl jót a gyomornak. Gyomorégés, gyomorfájás, gázképződés lehet a lakoma ára.
Salátakeverék
A saláták legkedveltebb két összetevője a paradicsom és az uborka nem jó barát a valóságban. A kettő együttes fogyasztása kibillentheti a szervezet biokémiai folyamatait az egyensúlyi állapotból. Sajnos a kettőt egyszerre a szervezet nem tudja megemészteni.
Ananász és tej
Már önmagában sem hangzik jó párosításnak a kettő, a gyomor pedig kifejezetten tiltakozik ellene. Nem csoda. Az ananász reggeliként fogyasztva, lassítja az emésztést, ha pedig egy kis tejet is fogyasztunk rá, könnyen a toxikológiára juttathatjuk magunkat, ugyanis az ananászban bromelain van, ami, ha tejtermékekkel keveredik, mérgezési is okozhat.