Jump to content

Íme, a tökéletes turmix titka

2018. 06. 11. 16:25

A turmixgépeket gyártó Vitamix és a csatlakoztatott konyhai mérlegeket fejlesztő Perfect Company „hibrid” termékének köszönhetően még tökéletesebb étel-ital készíthető.

A Vitamix berendezései már korábban is népszerűek voltak a házilag készített, egészséges italokat kedvelő fogyasztók körében, annak ellenére, hogy az áruk alacsonynak éppenséggel nem mondható (a Vitamix 7500-as modell például 529 dollárba, azaz nagyjából 150 ezer forintba kerül). Most az intelligens konyhai mérlegeket gyártó Perfect Company-vel kötött megállapodásnak köszönhetően egy olyan új eszközt mutatnak be, mely iOS és Android operációs rendszerekről egyaránt elérhető alkalmazás segítségével teszi elérhetővé a felhasználó számára a különböző étel- és ital recepteket, méghozzá úgy, hogy azok igény szerint akár teljes mértékben személyre is szabhatók.

Az 50 és 100 dollár közötti áron kapható termék az összetevők súlya alapján kalauzolja végig a felhasználót az elkészítés módján. Az újítás lényege, hogy az applikációból ki kell választani az elkészíteni kívánt enni- vagy innivalót, majd a turmixgépet, a shakert vagy a keverőtálat a mérlegre helyezve az applikáció „megmondja”, hogy pontosan milyen összetevőkre van szükség. Az összekapcsolódásnak köszönhetően pedig azonnal figyelmeztet, ha az adott összetevőből már elegendő mennyiség került a tartóba. 

Az ígéret szerint így könnyedén és egyszerűen készíthető el az adott leves, smoothie, öntet vagy egyéb kevert recept. Az alkalmazás segítségével személyre szabott étrend állítható össze, illetve az elfogyasztott étel kalóriaértéke és egyéb táplálkozási mutatók is elérhetők. De az sem okoz problémát, ha a felhasználó glutén- vagy laktózmentes, sőt akár vegán étrendet követ, a receptek pedig egyszerűen megoszthatók a barátokkal és a családtagokkal is.

(Forrás: biokalauz.co.hu;m2mzona.hu | Kép: pixabay.com)