A nyári szezon gyümölcse a dinnye, lédús és finom, épp azért elképzelhetetlen nélküle a június. Segít a diétában, és a csapvizet is gasztroélménnyé varázsolja, sőt az egészségedet is megóvja.
Ne köpd ki, inkább edd meg!
A közhiedelemmel ellentétben a dinnye magja nem egészségtelen, és nem okoz semmiféle panaszt vagy tünetet, ugyanis számos vitamin és egyéb fontos vegyület, mint riboflavin, foszfor, kalcium és cink is található benne.
A dinnyemagból készíthetsz teát, és nassolnivalóként is csipegetheted. Íze kellemes, kissé fűszeres. Teaként fogyasztva különleges aromája azonnal ízlelőbimbóid kedvencévé válik, s nagy előnye, hogy
- kiegyensúlyozottá teszi a teremt a bélflóra működését
- fokozza az emésztést
- méregtelenít ezáltal könnyebben beindítja a zsírégetést
- segíti a veseműködést
- a magas vérnyomás ellen is ajánlják
Görögdinnyemag tea és a hozzávalók:
- 1 liter víz
- 5 evőkanál nyers görögdinnyemag
Elkészítése
Törjük apróra a magokat, majd adjuk a vízhez és forraljuk fel. A forrást követően alacsony lángon melegítsük tovább a főzetet háromnegyedórán át, majd szűrjük le a levét.
A kívánt hatás elérése érdekében naponta háromszor fogyasszunk egy csészényit belőle.