Jump to content

Miért ne dobd ki a dinnyemagot?

2018. 06. 20. 16:05

Ne ódzkodj a dinnyemagtól, mert bizony az az egészség forrása. Nem tudtad? Most mindent elárulunk róla!

A nyári szezon gyümölcse a dinnye, lédús és finom, épp azért elképzelhetetlen nélküle a június. Segít a diétában, és a csapvizet is gasztroélménnyé varázsolja, sőt az egészségedet is megóvja.

Ne köpd ki, inkább edd meg!

A közhiedelemmel ellentétben a dinnye magja nem egészségtelen, és nem okoz semmiféle panaszt vagy tünetet, ugyanis számos vitamin és egyéb fontos vegyület, mint riboflavin, foszfor, kalcium és cink is található benne.

A dinnyemagból készíthetsz teát, és nassolnivalóként is csipegetheted. Íze kellemes, kissé fűszeres. Teaként fogyasztva különleges aromája azonnal ízlelőbimbóid kedvencévé válik, s nagy előnye, hogy

- kiegyensúlyozottá teszi a teremt a bélflóra működését
- fokozza az emésztést
- méregtelenít ezáltal könnyebben beindítja a zsírégetést
- segíti a veseműködést
- a magas vérnyomás ellen is ajánlják

Görögdinnyemag tea és a hozzávalók:

- 1 liter víz
- 5 evőkanál nyers görögdinnyemag

Elkészítése

Törjük apróra a magokat, majd adjuk a vízhez és forraljuk fel. A forrást követően alacsony lángon melegítsük tovább a főzetet háromnegyedórán át, majd szűrjük le a levét.

A kívánt hatás elérése érdekében naponta háromszor fogyasszunk egy csészényit belőle.

 

(Forrás: biokalauz.co.hu | Kép: pixabay.com)