Megérkezett a nyár, ezzel hivatalosan is beköszöntött a dinnyeszezon, s noha a lédús gyümölcsnek nehéz ellenállni, mielőtt vásárolni indulnál, fontold meg tanácsainkat, hogy az ideális választottal térhess haza.
Dinnye, a természet zsákbamacskája
A dinnye mostanában épp olyan divatos lett a fogyni vágyók körében, mint az O-bag táska a divatkövetők berkeiben, de előbbi szerencsére tényleg hozzáad valamit az emberhez, például egészséges szervezetet és jól működő veséket.
A dinnyediéta nem csak egészséges, de hasznos is, mert kvázi „kitisztítja” a szervezetet a tél és a tavasz során lerakódott zsíroktól és méreganyagoktól, amihez csupán egy szép, érett dinnyére van szükség. Ám itt kezdődnek a nehézségek, hiszen még nem minden zölden mosolygó gyümölcs érett, hiába kong csábítóan.
A választás három íratlan szabálya
Megtalálni az ideális, egészséges, érett és finom dinnyét a nyárelején nagy kihívás, de nem lehetetlen. Ha az alábbi három szempontot megfontolod, még sikerrel is járhatsz:
- kivételesen ítélj külső alapján, mert a sárgafoltos, „koszosnak” tűnő héj jelzi, ha a dinnye megérett
- alaposan vedd szemügyre és emeled meg. Ha nehezebb, mint vártad az jó jel!
- kopogtasd és paskold meg, biztos, ami biztos alapon, mert így kiszűrheted a túlérett darabot, aminek jellegzetesen tompa hangzása van
Ha pedig biztosra akarsz menni, lékeltesd meg.