Antal Emese kiemelte, melegben a legfontosabb az elegendő folyadékbevitel. A felnőttek szervezetének 60, a gyerekekének 70 százaléka víz, ezért nagyon hamar kiszáradhatunk – tette hozzá a Tét Platform szakmai vezetője.
Ne felejtkezzünk el a zöldségek és gyümölcsök tárházáról sem, válasszuk a minél magasabb folyadéktartalmúakat. Ezek szerencsére szezonálisak is: eper, cseresznye, dinnye, málna – mindent használjuk ki. Együnk paradicsomot, uborkát, akár reggelire a szendvics mellé vagy csak magában.
A sportolóknak és a szabadban dolgozóknak külön figyelni, nekik még több vízre van szükségük – hívta fel a figyelmet a dietetikus, hozzátéve, hogy kánikula idején az élelmiszerbiztonságra is oda kell figyelni.
Arra is figyeljünk, hogy a nyers húst, tojást megfelelően, lehetőleg külön tároljuk és a felhasználásukkal is legyünk óvatosak – mondta Antal Emese.
„Jobb, ha ilyenkor nem eszünk nehezebb, zsírosabb ételeket, de szerencsére nem is nagyon vágyunk ilyenekre, ezek plusz munkát adnak a szervezetünknek.”