Jump to content

Az elhízás egyetlen dologra vezethető vissza

2018. 08. 07. 13:05

Magyarország toplistás a túlsúlyos emberek tekintetében. A hízáshoz azonban nem kell sok. A legfőbb ok, amiért a kilók felszaladnak, tulajdonképpen némi odafigyeléssel elkerülhető volna.

A táplálkozási felmérések szerint kevés zöldséget, gyümölcsöt eszünk, ritka a teljes kiőrlésű gabona fogyasztása, és túlzott a zsírfogyasztás. A szervezetnek minden tápanyagra szüksége van, de nagyon fontos a mennyiség - közölte Szűcs Zsuzsanna dietetikus.

Kitért arra is, hogy Magyarországon hosszú a képernyő előtt eltöltött idő és kevés a fizikai időtöltés. Az emberek csak a hetven százalékát lépik le annak a napi tízezernek, amely szükséges lenne az egészség megőrzéséhez.

Az elhízás szív- és érrendszeri betegségeket, kettes típusú cukorbetegséget és bizonyos daganatos betegségeket is okoz - tudatta, hozzáfűzve, mivel ezek 70-80 százaléka az egészségtelen táplálkozáshoz kötődik, odafigyeléssel megelőzhetők.

Minden nap fontos a friss zöldség és gyümölcs fogyasztása, valamint a rostban gazdag étrend. Feldolgozott élelmiszereket is lehet enni, csak érdemes mindig elolvasni a címkét - hangsúlyozta a dietetikus.

(Forrás: biokalauz.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)