Jump to content

Ezektől garantáltan pörögni fog az agyad!

2018. 08. 24. 16:30

Bizonyos anyagok a szervezetünkben a mindennapi életünk során, elősegítik agyunk zavartalan működését. Gondolnád, hogy egy kis szellemi frissítőért elég a közeli zöldségeshez leugranod? Íme néhány agyserkentő nassolni való.

A citikolin az emberi szervezetben előforduló természetes vegyület, mely támogatja az agyszövet fejlődését, segíti a memória és kognitív funkció szabályozását,elősegíti az idegsejtek közötti kommunikációt, valamint védelmet nyújt a szabadgyökök káros hatásai ellen. A karfiol és a földimogyoró is egyaránt tartalmazza ezt a vegyületet.

Ha gátolnád agyad öregedését nem kell mást tenned, mint rendszeresen tojást enned, ugyanis a tojásban található kolin nevű anyagnak több pozitív hatása is ismeretes. Egyrészt elősegíti a máj egészségének fenntartását, másrészt gátolja agyunk öregedését, segít megelőzni a szellemi hanyatlást, ugyanis megakadályozza azoknak a kémiai folyamatoknak a lejátszódását, melyek központi szervünkben a kognitív funkciók romlását idézik elő.

A banán, avokado, szója és az étcsokoládé kiváló magnéziumforrás.

Fogyasztásuk főként súlyos agyrázkódással járó fejsérülések esetén ajánlott, ugyanis magnéziumtartalmuk miatt, elősegítik a sérült felület regenerálódását.

Szereted a magvakat? Akkor fogyassz minden nap kisebb mennyiségben diót, ugyanis a dióban található anyagok gyakori fogyasztása meggátolhatja az Alzheimer-kór kialakulását.

Végül de nem utolsó sorban az áfonya is kiváló hatással van szervezetünkre, ugyanis magas koncentrációban tartalmaz antocianint. Az antocianin tartalmú ételek mérsékelt fogyasztása serkenti a szellemi működést, elősegíti az agyi idegjelzések agyi központba történő hatékony továbbítását. Ezen felül gyulladáscsökkentő hatással is bír.

(Forrás: biokalauz.co.hu | Kép: pixabay.com)