Az avokádó telítetlen zsírsavakban gazdag, B-, C-, E- és A-vitamint tartalmaz. Ezen kívül nem elfelejthető foszfor, vas, magnézium, nátrium és kálium tartalma. Magas vitamin és nyomelem tartalma miatt az idegrendszer és a szív barátja, és kiváló antioxidáns, így kvázi védőpajzsot képez a szervezet körül. Magjából gyógyszirup készíthető, ami a reumaitkus fájdalmakat nyugtatja, illetve a bőrbetegségek kezelésére is javallott.
Ugye, hogy megéri eszegetni? Akkor se csüggedj ha édesszájú vagy, mert pudingként nem fogsz tudni ellenállni neki.
Amire szükséged lesz:
- 3 darab avokádó
- 2 evőkanál méz
- 3–6 evőkanál kókusztej
- ¼ bögre kakaópor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2 teáskanál kókuszolaj
Elkészítése
Csupán meg kell hámozni az avokádót, felaprítani, turmixba tenni a többi hozzávalóval együtt és leturmixolni. Öntsük tálkába őket, és tegyük hűtőbe. Csoki reszelékkel még finomabb.
További extra érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát is!