Jump to content

A táplálkozási szokásokról készít felmérést az OGYÉI

2018. 09. 07. 13:12

A táplálkozási szokásokról készít felmérést az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), a felmérés lényege az egészségvédelem és a szemléletfejlesztés a táplálkozás és a gyógyszerfogyasztás területén - közölte Vastag László, a projekt szakmai vezetője az M1 aktuális csatorna műsorában szerdán.

Kiemelte, bíznak abban, hogy olyan következtetéseket tudnak majd levonni, amelyek segítenek a döntéshozóknak programokat kidolgozni, amelyek a magyar lakosság egészségét segítik elő.
Mint mondta, az uniós támogatással megvalósuló, szeptemberben kezdődő felmérésben 149 település kiválasztott lakosai vesznek részt.

A kérdezetteknek egy fél órát igénybe vevő tesztet kell kiölteniük, amelyben többek között a tápláltsági állapotról, a tápanyag bevitelről, a táplálkozási szokásokról és a fizikai aktivitásról kérdezik őket - tudatta.

Hozzátette, egy táplálkozási naplót is vezetniük kell, amelyet később egy dietetikussal néznek át, aki megméri a résztvevők testsúlyát, magasságát és derékbőségét is.

Az eredmények beérkezése után az intézet feldolgozza azokat, és tanulmányt publikál belőle, amelyet az intézet honlapján, a www.ogyei.gov.hu oldalon lehet majd elérni.

(Forrás: biokalauz.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)