A mini pizzák fenséges falatnak bizonyulnak akár ebédre vagy vacsorára, és hamar eltelítik az embert, köszönhetően az alapanyagoknak. A gyors elkészíthetőség nem megy az íz rovására, plusz kezdő konyhatündéreknek sem törik bele a foguk.
Hozzávalók a tésztához:
- 15 g élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1,25 dl meleg víz
- 30 dkg liszt-
- ½ teáskanál só
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál oregano
- 1 teáskanál bazsalikom
Elkészítése:
Az élesztőt, a cukrot és a vizet összekeverjük, megfuttatjuk. A lisztet, a sót a fűszereket összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és az élesztőt. 45 percig kelesztjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és kb. 10 cm átmérőjű szaggatóval (lehet valamilyen pohár is) kiszaggatjuk. A tetejét megkenhetjük pizza szósszal vagy fokhagymás tejföllel, annak függvényében, hogy mi lesz még rajta. Ezután mindenki azt rak rá, amit szeretne. Én a tejfölös alapú, fetás, hagymás változatot szeretem a legjobban. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.