Az ünnepek alatt, legyen szó karácsonyról, születésnapról vagy épp húsvétról, a hangsúly általában a finomabbnál finomabb ételeken van. Ilyenkor mindenki nehezebben mond nemet a következő szelet süteményre vagy italra. Ez a három-négy napos evészet után meg is látszik minden fronton.
A gyomorregenerálás jegyében
A lakoma azonban nem mindig tesz jót a gyomornak, sőt sokszor ez a szerv a legnagyobb elszenvedője a mulatságnak. A napokon át tartó telítettség, a túlevés, a zsíros, olajos ételek kellőképp megviselik.
Épp ezért nem árt, ha a húsvét után hagyunk neki egy kis időt regenerálódni. Ehhez kiváló partner a gyömbér és a zöld tea. Előbbi vízhajtó és a gyulladáscsökkentő hatású, míg utóbbi természetes módon csillapítja a gyomorégést és állítja vissza a gyomor egyensúlyát.
5 étel a súlyvesztés szolgálatában
Ami pedig az ételeket illeti. Nem árt, ha ezen a héten a reggelit müzli, gyümölcs és joghurt adja, illetve mandula vagy kókusztej. Mindegyik könnyen emészthető, és sokféleképp variálható, így a tápláló és egészséges reggelire egy hét után sem lehet ráunni.
Ebére érdemes könnyű húsokat válogatni, főként csirkét és halat. Körként pedig csak salátát választani.
Vacsorára akár a tortillából készült quasadillat, salátás tekercset lehet készíteni, vagy a pirítós mártogatós változatnál maradni.