Az otthoni nutella persze nem lehet száz százalékosan olyan, mint az eredeti, de tényleg csak egy hajszál választja el tőle. Az édes élvezetről akkor sem kell lemondanod, ha épp böjtölsz, mert kis mennyiségben csak jót teszel vele a szervezetednek, ugyanis a csoki tele van hasznos antioxidánssal. Ezek a szervezet optimális működéséért és a szabad gyökök hatástalanításáért felelősek.
A házi nutella hozzávalói:
- két bögre mogyoró
- két evőkanál porcukor
- egy bögre kakaópor
- egy evőkanál növényi olaj
- egy kiskanál vanília kivonat
- egy csipet só
Elkészítése:
Tedd robotgépbe a mogyorót és daráld le, majd add hozzá a porcukrot. Keverd el alaposan, majd add hozzá a maradék hozzávalókat.
Végezetül tedd a keveréket egy turmixgépbe és alaposan dolgozd össze. Addig keverd és sűrítsd, míg nutella állagú masszát nem kapsz.