Jump to content

Szénhidrátmentes élvezet? Szénhidrátmentes császármorzsa!

2020. 08. 24. 16:01

Fogyózol, szénhidrátmentes diétán vagy, vagy csak hadilábon állsz velük, de képtelen vagy lemondani a császármorzsáról? Irány a konyha, mert létezik morzsa, kalóriabomba nélkül!

A klasszikus császármorzsa receptje dúskál a hizlaló szénhidrátokban, ami egyrészről a diéta időszaka alatt nem szerencsés választás, másrészről elfogyasztását követően lassú felszívódású szénhidráttá alakul. Ez egyet jelent az evészetet követő elnehezültség érzettel, és az elraktározásra kerülő zsírtöbblettel.

A szénhidrát mellett rengeteg cukrot tartalmaz és az elmaradhatatlan lekvár vagy szörp is ott van a listán. Nem csoda hát, hogy a császármorzsa ellenállhatatlanul finom, és nehezen tudnál lemondani róla. Ezért mutatunk egy olyan receptet, amit elkészítve átadhatod magad az élvezeteknek, bűntudat nélkül!

A szénhidrátmentes császármorzsa tésztájához ezeket szerezd be:

- 55 g teljes kiőrlésű liszt
- 5 g útifűmaghéj őrlemény
- 200 g tej
- 2 tojás
- 10 ml stevia vagy édesítő
- 1/2 citrom reszelt héja
- vanília őrlemény ízlés szerint
- kevés vaj
- cukor nélkül készült eperlekvár friss eper, ízlés szerint

Elkészítése

Keverd össze a lisztet és az útifűmaghéjat. Öntsd a keverékre a tejet, keverd csomómentesre. Mehet a masszához a két tojássárgája, illetve a stevia vagy az édesítő. Add hozzá a vanília őrleményt és a reszelt citromhéjat is. Hagyd pihenni a masszát, míg az útifűmaghéj magába szívja a nedvességet és megdagad.

Közben a tojásfehérjét csipetnyi sóval verd kemény habbá. Óvatosan forgasd bele a masszába, így egy habos, könnyed állagú tésztát kapsz. Jöhet a serpenyő, amire tegyél egy teáskanál vajat. A tészta egyharmad részét tedd bele és pirítsd meg.

Már csak a dresszing van hátra, és kész a szénhidrátmentes élvezet!

 

(Forrás: biokalauz.co.hu;gasztrokalandok.co.hu | Kép: pixabay.com)