Jump to content

A sütés-főzésből száműzhetjük, de a bőrnek jó barátja: a disznózsír erősségei

2020. 09. 01. 19:00

Az étkezésben, a főzéshez mellőztük nagyon sokáig a zsírt, mondván, az egészségtelen. Helyette növényi olajakat használunk, így sok háztartásban nincs is, pedig annyi mindenre jó a disznózsír.

Szinte kiűztük a hűtőből a zsírt, mert azt egészségtelen titulálták, pedig nem is muszáj az étkezésekhez felhasználni. Most mégis visszatérhet, ha nem is a sütés és a főzés nélkülözhetetlen hozzávalójaként, de lehet, hogy mégis fel fogod használni az egészséged és az otthonod érdekében.

Repedezett a sarkad, a lábadon a bőr? A bársonyos és puha bőr elérhető disznózsír használatával. Nincs szükséged csak egy diónyi zsírral, amellyel bekened a lábad, majd zoknit húzol rá. Reggel, amikor leveszed a zoknit, azt fogod tapasztalni, hogy a dunsztban töltött éjszaka alatt a száraz hámszövet bársonyossá változott.

Nemcsak a bőrre kiváló a disznózsír, hanem a száraz köhögés ellen is. Mielőtt lefeküdnél aludni, kenj a mellkasodra zsírt, és egy rossz pólót húzz magadra, majd egy olyan szűk réteget, amely rajtad tartja a dunsztot. Akik már kipróbálták, esküsznek rá, hogy megszűnik a kellemetlen köhögés.

Az egészségre és a szépségre törekvésünk mellett a zsír arra is alkalmas, hogy természetes anyaggal kezeljük le a cipőinket. A mindenféle drága cipőápoló helyett kenj egy kis zsírt vattára, majd töröld át vele lábbelidet. Hagyd állni néhány percig, majd töröld át egy ruhával. Fényes és ápolt lesz a cipőd, amely természetes védelmet biztosít.

Nyikorog egy nyílászáród? Régen is zsírral kenték be, ma is beválik. Ugye, hogy egyre inkább kedved van otthon tartanod zsírt is?

(Forrás: biokalauz.co.hu | Kép: pixabay.com)