Kétezer fős közvélemény-kutatást készítettek arról, hogy a különféle ételek miképpen befolyásolják az érzéseinket – olvasható a Sun oldalán.
A kutatás szerint a koffein, a fekete csokoládé és a szőlő felvidít, míg a sütemények, a gyors kaják és a cukros üdítők elszomorítanak.
A fehér kenyér és az édességek hosszú távon búskomorrá változtatnak minket. Mindössze tizenhat perccel az étkezés után már észlelhetjük hangulatunkban a pozitív vagy negatív változást.
A kutatásból az is kiderült, hogy az emberek átlagosan havonta tíz alkalommal esznek nem egészséges ételeket, majd rájönnek, hogy ezektől a finomságoktól depresszívebbek lesznek.
Hayley Murgett, a tanulmány megrendelője azt mondta, a diétás étrend az általános jóléthez közelebb visz bennünket, míg a magas só- és zsírtartalmú termékek ártanak a testi és lelki épségünknek.
Hozzátette: a kiegyensúlyozottabb táplálkozással nemcsak a testünket töltjük fel, hanem az elménket és a lelkünket is.