A sóska egy hűsítő és vizelethajtó hatású növény, amelynek táplálkozástani értékeit a kiemelkedő a C-vitamin és a vas tartalma adja.
A fiatal friss levelekből akár még nyersen is érdemes fogyasztani, tehetjük salátába ízesítőként, fűszerként. Elkészíthetjük levesnek, főzeléknek vagy szósznak is.
Az őszi szezon másik nagy kedvence a sütőtök, ami szintén nagyon finom, és tele van vitaminokkal. Mint ismert, Európában a 16. század végén terjedt el a sütőtök, így hazánkban is, ahol az egyik legkedveltebb őszi zöldség. Található benne kálium, ami a vérnyomást szabályozza, A vitamin, ami a látás élességét erősíti, B5 vitamin is, ami a pigmentfoltok kialakulását előzi meg, illetve E vitamin is.
Őszi dekorációként is jó választás a színpompás krizantém
A kaposvári nagypiac igazán kiszínesedett a napokban, hiszen megérkeztek az árusok a gyönyörű őszi virágokkal.
Stanics Adrienn mesélt nekünk a krizantém történetéről, ami egészen az ókori Kínáig nyúlik vissza. Hiszen ott terjedt el a virág, majd ezt követően a 17. században jutott el Európába, és innentől kezdve hódította meg az egész kontinenst.