Jump to content

Szalonnában az egészség!

2016. 03. 09. 16:01

Az elmúlt évtizedekben sok tévhitet próbáltak tudományosan megalapozott állításként feltüntetni, de azért még mindig van remény, mert úgy néz ki a szalonna fontos vitaminforrás!

Nemrégiben a szalonna is támadásnak volt kitéve, mondván, hogy a füstölt húsokkal együtt rákkeltő lehet. Ami biztos, hogy a szalonna erősíti az immunrendszert, nem hiába, hogy nagyszüleink, dédszüleink erősek és egészségesek voltak a sok szalonnafogyasztástól.

Ez annak köszönhető, hogy a szalonna az Omega-6 zsírsavak csoportjába tartozó savat tartalmaz, ami elősegíti a koleszterinszint csökkenését, és javítja a szervezet ellenálló képességét. Az érmelléki Érmihályfalván hagyománya van a szalonnaszemlének.

Érmihályfalva vásárszövetséget kötött több településsel. A szövetség célja, hogy bemutassa egy-egy régió és település finomságait. „Ezekkel a találkozókkal meg szeretnénk találni azokat a gazdákat, akik olyan formában tudják a gasztronómiai termékeket előállítani, mint annak idején a nagyanyáink tudták” – nyilatkozta a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában Nyakó József Érmihályfalva polgármestere.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: somogyifarmer.hu Forrás: biokalauz.hu/ hirado.hu)