Mi számít soknak és mennyi az éppen elegendő mennyiség?
A gyermekkori elhízás előfordulása 2010 óta hazánkban nem változott, de még mindig minden ötödik gyermek túlsúlyos vagy elhízott és az arány jelentős régiós különbségeket mutat.
Kína több mézet termel, mint az egész világ; ráadásul hamisat. És a vásárlók ezt veszik is. Ez persze kihat a magyar méhészekre is: az itthoni méznek csak a 35 százalékát
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) tesztsorozatának következő állomása a kaukázusi kefirek vizsgálata volt. Laboratóriumban mérték a 18 natúr termék fehérje és zsírtartalmát, ahogyan a csomagolóanyagból történő káros anyag kioldódását is
Legújabb terméktesztjén 10 sajtos chipset ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A szakemberek laboratóriumban vizsgálták a chipsek glutaminsav-, transz-zsírsav-, akrilamid-, zsír- és sótartalmát. Az akrilamid figyelmeztető szintjét meghaladó értékek miatt
Az utóbbi években jelentősen nőtt a rovarokból készült élelmiszerekkel kapcsolatos érdeklődés Európában. Többségünk egyelőre csak mint az élővilág érdekes szereplőiként, rosszabb esetben kártevőként tekint a rovarokra, de hamarosan az öreg
Az életmódbeli változtatások egyik alappillére a táplálkozás. Tegnap a mozgásra helyeztük a hangsúlyt, ma a diétás étrenddel foglalkozunk.
Egy friss, országos kutatás szerint kifejezetten fontos a magyar vásárlók számára, hogy mindennapi élelmiszereink mennyi cukrot tartalmaznak, és az is, hogy odafigyeljenek arra, mennyi cukrot fogyasztanak egyáltalán.
Sokan fogyasztják és sokan nem tudják, hogy milyen hatása is van a manapság oly népszerű energiaitalnak a szervezetünkre.
Miután túltettük magunkat furcsa elnevezésén, nem árt egy kicsit közelebbről is megismerni a gyümölcsöt, ugyanis tartogat ám egy-két meglepetést minden fogyni, fiatalodni és egészségesebb életmódra vágyó számára.
Madarat tolláról, kaját csomagolásáról. Persze nem ilyen egyszerű a történet, a génmódosított termékek esetében. Eláruljuk, mire figyelj oda.
A misztikus hangzású GMO élelmiszerekkel és az azokat övező kifejezésekkel, rövidítésekkel ki ne találkozott volna? Lássuk, mitől lesz GMO egy élelmiszer, és miben különbözik a „hagyományostól”.